Piščančji CURRY – Recept

Piščančji CURRY – Recept

Mmmmm…. tole pa je povzročilo en kup aromatičnih dišav po naši kuhinji. Z vami delim enostaven, okusen, arom poln recept za piščančji curry z enim veliiikiim plusom – umazali boste zgolj eno posodo. Jaz sem ga naredila s sezonsko zelenjavo oziroma z ostanki iz hladilnika: nekaj brokolija, stročjim fižolom, rdečo papriko ter kokosovim mlekom. Seveda lahko vso zelenjavo poljubno zamenjate, kaj dodate. Za meso sem dodala dve piščančji bedri in nekaj piščančjih prs, seveda pa lahko uporabite svoje najljubše kose mesa.

Zakaj piščančji Curry? Hiter & enostaven recept, kuhan v enem loncu, brez laktoze in glutena. Za prilogo lahko dodamo hitro pripravljen kuskus, riž, kvinojo, proseno kašo,…

  • Piščančje meso začinimo z začimbami za piščanca.
  • Nato meso popečemo v loncu, jaz za to uporabljam kar veliki wok. (Popekla sem ga na kokosovem maslu).
  • Ko je meso lepo zapečeno ga prestavimo na krožnik in v lonec stresemo najprej narezano čebulo ter jo prepražimo.
  • Dodamo še ostalo narezano zelenjavo in dodamo ostale začimbe – jaz uporabljam začimbno mešanico Madras Curry, namesto svežega česen v prahu Česnak, mešanico s čilijem ter svež timijan.
  • Dodamo meso, zalijemo s kokosovim mlekom in nekaj vode. Sama dodam tudi polovico limone.
  • Dobro pokuhamo, za zgostitev sem dodala 1 žlico riževe moke

 

  • Za 4 osebe sem potrebovala:
  • 1 žlica kokosovega masla (ali navadno olje)
  • 2 bedri in polovica piščančjih prsi
  • 1 kokosovo mleko (200ml)
  • 1/2 paprike
  • 1 velika čebula
  • 1/2 brokolija
  • nekaj stročjega fižola
  • začimbe za curry in poljubne začimbe

To je to! Dober tek!

 

 

 

Na vrh